Hem > Uncategorized > Nedräkning 5 dagar kvar

Nedräkning 5 dagar kvar

Nu har vi börjat räkna dagarna tills vi skall börja vår arkeologiska utgrävning igen. Idag är det 5 dagar kvar tills vi börjar gräva. Den 1 juli kör vi igång. Nu måste allt vi behöver för att kunna gräva plockas fram. Vi behöver plastpåsar och askar för fynden och ett stort skåp att lägga alla fynden i. Ett stort såll skall vi också ha. Ett såll är en jättestor sil där vi silar bort all jord så att vi kan hitta ben och föremål. Du kan se Paula och några besökare (nedan) från förra året som står och letar fynd i sållet.

Sedan skall vi ha blanketter (papper) där alla de berättelser som ni som kommer och gräver förhoppningsvis vill skriva om era föremål.

Ni som vill vara med oss skall gå till Historiska museet och ta en lapp i kassan. Så kan ni vara med oss och gräva klockan 12.00. När grävningen är avslutad kan man tvätta föremål och sortera dem i askar. Du kan också välja ett särskilt föremål som du skriver en berättelse till.

Hanna och jag kommer att sitta på gården och registera dina fynd och berättelser i museets databas. På så sätt kan du hitta dina föremål på museets hemsida när du kommit hem.

/Marie

Annonser
 1. Tomas
  juni 27, 2008 kl. 7:20 f m

  Vilka fina bilder!
  Ja, det ser ut att bli en rolig sommar, säkerligen med flera nya erfarenheter!
  Vi ses på gården!

 2. Åsa
  juni 30, 2008 kl. 8:11 f m

  Hej,

  I helgen var jag och min familj och gjorde gården. Vi provade på det mesta och hade jättekul. Brödet var smaskigt och järnkroken och tennsmycket blev jättefina! Tack till alla er ute på gården. Vi kommer tillbaka och gräver och gör glaspärlor senare i sommar!

  Amanda, Peter och Åsa

 3. juli 1, 2008 kl. 6:19 f m

  Hej Åsa,

  Vad kul att familjen hade trevligt. Det är verkligen roligt att själv få göra sina egna smycken. Hoppas ni hittar något fint att hänga på kroken. Vi ser fram mot att träffa er i vår utgrävningsgrop!

  Marie

 4. juli 1, 2008 kl. 6:20 f m

  Hej Tomas,

  Det är kul med bilder och fler kommer det att bli i sommar. Så fortsätt spana på bloggen.

  Marie

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: